la paraula clau és clau

16 de març, 2006

Boom Bal

hey,

va, com ja venia amenaçant des de feia dies... avui parlaré del Folk,
si, si ja sé que sona molt raro, i més venint de mi (un pària dels Defcondos) però em vaig prometre a mi mateix el fet de "creixer" en aquest viatget (en alçada evidentment no), així doncs i com deia aquell* els requisits bàsics per el Creixement són: la obertura per experimentar aconteixements i el desig de ser un mateix canviat per aquests (he dit). Tenint en compte això, quan em van convidar al Boom Bal no m'hi vaig poder negar.

Bé, aquí a Bèlgica ja fa uns 3 o 4 anys que es celebren un cop al mes a bastants pobles una trobada folk, que són més de 500 persones en un centre cívic qualsevol i un grup convidat tocant en directe, així a grans trets això és el que és el Boom Bal. A simple vista podria semblar una trobada de "puretas" nostàlgics, però no és sinó tot el contrari.
Hi ha gent de totes les edats (sobretot joves), la primera hora la dediquen a unes classes bàsiques de balls folklòrics cada ball té les seves peculiaritats i història, n'hi ha que es ballen en parella, n'hi ha que es ballen en grup la majoria provenen però de la liturgia rural de varis paisos com són Flandes, França, Anglaterra...



El primer cop (aquí a Gent) hi vaig arribar amb la gent de casa meva que són com uns mestres del ball, i em van dir que no calia que fes les classes que ja m'ho anirien ensenyant sobre la marxa (ok, doncs aprofitem l'estona per fer unes birres!), ja us podeu imaginar la fila i la cara que feia durant les primeres cançons, vaig trepitjar o atossinar a unes 30 persones, (els meus passos eren, per que us en feu una idea, com al petri quan li arriba un "petrifax"). Mica en mica però et vas integrant i al final quan li trobes el tranquillo s'acaba la festa (sol passar). La setmana passada vem repetir i vem anar de "gira" al Boom Bal de Bornem que és un poblet aprop d'Antwerpen i suposo que repetiré alguna vegada més, val la pena.



Al principi sembla anecdòtic, però et pares a pensar i... quants esdeveniments hi ha a Terrassa o a BCN que moguin tanta penya un cop al mes apart del Futbol? o un Macroconcert? També és un lloc collonut per coneixer gent.

El futur està en el Folk...
bé o en el porno.

*Bruce Mau (el del creixement)

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

...la propera vegada que hi vagis, dona-li la càmera a algun colega i que et facin una foto a tu...
ah! obviament la voldrem veure...je je!!!

21:42  
Anonymous Anònim said...

Si et pares a pensar una mica, hi ha una colla d'aquests esdeveniments a Catalunya, el que passa és que no us interesseu... ;P Per posar un exemple et diria que els castells mateix mouen molta gent gairebé cada cap de setmana (i això que no només fem castells), per no parlar del Festus i coses d'aquestes...

10:23  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home