la paraula clau és clau

14 de febrer, 2006

Jaume Masdeu tv3...

Aprofitant una visita de la Glòria avui hem anat a la Capital a veure si trobavem el Sr. Masdeu "tv3, Brusseles". Considerada per molts, poc cosmopolita i un pel gris és una ciutat de contrastos a tots nivells, sobretot pel que fa a l'arquitectura, a cada cantonada que travesses et fa la sensació de canviar totalment de localitat, de poblet a barri d'oficines, guetto de Varsòvia, a galeries Italianes, quartier bohemi... si, potser un pel gris si, però que voleu? només cal mirar al cel, tot hi això, no us podeu perdre els 4 o 5 edificis que queden de Victor Horta tot un mestre de l'art nouveau.

Parlant de contrastos avui hem provat per primer cop els famosos "musselen en friten" que efectivament no són més que patates fregides amb musclos; interessant, interessant, sobretot si ho amaneixes amb unes bones cerveses, per cert també hem descobert les Gueuze, és a dir cervèses de fermentació espontània ("el paraiso en tu boca") Ferran hauràs de tornar a pujar, ja que podriem estar parlant de quelcom més brutal que una triple malta.



Un altre de les delicatessen autòctones que la Glòria ha devorat ("qual ave rapaz") és aquest goffre de la foto, poden ser absolutament creatius pel que fa al contingut, nata, xocolata, gelat, carmel, llet condensada, fruita, mermelada... segurament deu ser pecat... doncs així en pendrem dos gràcies!



Bèlgica també és Considerada per molts la capital europea, per tot això de l'edifici de la Comissió i el parlament. També ens hi hem acostat tot hi que queda una mica lluny del centre, més que res per veure si trovabem el Borrell o l'Almúnia i els hi podiem tirar un Pompeu Fabra als morros, però no hi ha hagut sort. Que sapigueu que aquest troç d'edifici, ENS ha costat ni més ni menys que 1'6 bilions de dolars, i que només es fa servir "la friolera de" 4 o 5 setmanes a l'any (com m'agrada ser europeu...). Fent uns càlculs ràpids suposo que venent-nos un dels panys de la porta d'un dels lavabos ens podriem comprar un local per l'esplai amb piscina i poliesportiu, en fi la opulència no té límits...



val, us emplaço a una segona edició sobre la capital que m'he deixat moltes coses, el manneken pis (molt censurable), el museu del còmic i bastantes coses més.

ja per acabar pujo una foto que vaig fer avans d'ahir, que va nevar (molt), el que deiem dels contrastos, el dia anterior jo anava tant feliç en màniga curta i l'endemà la neu fins als talons.



Bé, salut a tothom!

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Doncs a mi Brusel·les em va agradar!! I el putu parlament europeu està a pendre pel cul! Això sí, per anar-hi des del centre passes per un parc que està força bé. Aviam si enganxes el dia d'aquell que posen les catifes de flors a la plaça que hi ha l'ajuntament o nosequè... ha de molar!

09:00  
Anonymous Anònim said...

al Borrell no cal que li tiris res,... al enemic ni aigua!!

14:32  
Anonymous Anònim said...

Musselen en frites, goffres, cerveses... es nota t'agrada el tema gastronòmic... no se pas d'on et ve!!!! je, je.
un petó
Ah! el blog m'agrada molt!!!

19:32  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home