la paraula clau és clau

15 de febrer, 2006

brugge



Avui, quan la pluja ens ha deixat hem aprofitat per anar-nos-en de visita a Brugge (Bruges), a qui hagi llegit "Els pilars de la terra" puc dir-li que la llana de l'Aliena i el Philip la compraven els comerciants d'aquesta ciutat, que ja a l'any 1000 dc era l'únic punt comercial entre el Regne Unit i el continent, i així va ser fins que les aigues dels canals es van omplir de sorra i fang impedint el pas de les embarcacions, aleshores Bruges va convertir-se en una població fantasma i abocada a la miseria durant segles fins que el turisme la va fer sorgir del no-res.

Durant els anys d'abundància va ser un dels principals núclis independentistes pel que fa als flamencs en relació amb França, les seves fortes associacions gremials i principalment dos teixidors de la ciutat ho van posar difícil a les tropes franceses. Això si, en l'actualitat el Sr Amancio Ortega no ha tingut cap dificultat en introduir-se a Brugges on en un dels racons més bonics de la ciutat hi podem llegir ZARA, i al costat Pizza hut, Mc Donalds, Bershka...



Bé, si obviem aquesta classe d'atemptats al "savoir faire" local descobrirem una ciutat molt bonica i molt ben conservada, possiblement un dels petits indrets on els edificis s'han mantingut des de fa un munt d'anys, també hi ha molts canals, alguns l'anomenen la Venècia del nord.

Amb la Glòria hem recorregut absolutament tot l'entramat de carrers, les fotos no son de la part més cèntrica (per això ja hi ha les postals) hem trobat alguns racons molt guapos a l'extrarradi prop dels canals que envolten la ciutat.
També afegir que hem provat una de les especialitats cerveseres de Bruges, la "Straffe Hendrik Brugse", molt recomanable, (hi ha escrits del s. XVI que ja la mencionen!)



Per cert, avui hem vist dues velles connegudes que feia dies que no apareixien, les nostres ombres.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Tinc un amic que estava vivint a Brussel i que un col·lega seu li va explicar que un dia passejant per Brugge li van anar uns yanquis i li van demanar que a quina hora tancaven el parc temàtic... xDD

11:09  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home