la paraula clau és clau

16 de febrer, 2006

hand werpen in Antwerpen

Nosaltres l'anomenem "Amberes", possiblement una lliure traducció agafada d'un mal o fortuït traductor quan tot això va patir la "furia espanyola", sota les urpes d'un tal "Farnesio", el cert és que Antwerpen (així és com l'anomenen els Belgues) té una etimologia més aviat curiosa, Ant-werpen prové de Hand Werpen, literalment "llançar la mà", la llegenda diu que fa molt temps un gegant impedia el pas a les embarcacions que volien accedir a la ciutat per tal de fer-los pagar un impost, el cas és que al que no podia pagar, el gegant li tallava una mà, fins que (com era d'esperar) apareix el típic heroi talla rollos i li talla la mà al gegant, però no tenint-ne prou i per mofa i escarni de tots els vilatans la va llançar al mar, hand werpen, Antwerpen. (la història es del Freek, un amic Belga de la ciutat, que afegeix per si de cas que en l'actualitat els gegants no existeixen!) Dankje Fede!



Nota pel viatger: no t'oblidis el gran angular, aquí les catedrals no són de broma, la d'Antwerpen és incommensurable, impressiona de debò, (consti que jo no sóc gaire aficionat a la arquitectura sacra, però en aquest país amb les catedrals els passa el mateix que a mi amb l'arròs i la pasta, "no tenen les mesures i sempre cuinen per més del compte").



Aquesta també és la ciutat del Sr Rubens, mestre del Barroc centreeuropeu, de fet a falta de una topografia accidentada (i si els nubols ho permeten) les postes de sol a Bèlgica acostumen a ser brutals, no és d'extranyar que gran varietat de pintors il.lustres fossin d'aquestes terres neerlandeses, la llum és molt agraida.



(si, aquest banc és un lloc genial per un cigarro d'aquells que fan riure, a la vostra salut!)

I com no podia ser d'una altra manera hem acabat la jornada agafant un altre pet a base de suc de malta, el Freek i la Mariarosa ens han portat de bars pel centre i ens han anat recomanant els "best sellers".
Nota cervesera: A Antwerpen hi ha molt bones cerveseries, i com a moltes altres ciutats hi ha cerveses que només les podreu trobar en aquesta localitat, avui m'han parlat d'una "13 graus" que deu curar els peus plans, (en fi... kiku, prepara't).



Salut a tothom!
Vaarwel iedereen!

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

... amb els comentaris d'aquest blog, veiem lo be que t'ho passes i de passada fem una mica de cultureta de Belgica...
per cert molt "guapas" totes les fotos, especialment original la de la catedral.
ptons.

19:39  
Anonymous Anònim said...

Ep! Com ens ho passem eh!!!?

Tinc una sorpresa per tu al me flog ;P

11:05  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home